Geblesseerde PSV'er neemt wél deel aan groot toernooi: 'Hij lag er zo lang uit'
Rechtsback van PSV naar Colombia

Geblesseerde PSV'er neemt wél deel aan groot toernooi: 'Hij lag er zo lang uit'

22-05-2015 07:52
2

Santiago Arias neemt aankomende zomer met Colombia deel aan de Copa America. Dit ondanks een blessure die de rechtsback van PSV al geruime tijd aan de kant houdt. Phillip Cocu, de oefenmeester van de Eindhovenaren is alleen maar blij met de speelminuten die Arias mogelijk krijgt.

"Ik ben er zeker niet ongelukkig mee, als hij op de Copa America gaat spelen. Hij heeft er zo lang uitgelegen, dat het goed is dat hij weer gaat spelen. Na zo'n toernooi verwacht ik hem op een goed niveau terug in Eindhoven", vertelt Cocu aan De Telegraaf. Arias is net op tijd hersteld van een voetblessure, daar hij na dit weekend al moet afreizen naar Colombia.

Het is overigens nog niet zeker of Arias ook daadwerkelijk gaat spelen, vooralsnog behoort hij tot de voorselectie. Normaal gesproken behoort Arias echter tot de vaste kern. Zo speelde hij al op het WK met Colombia. Vanuit de ziekenboeg van PSV kwam meer goed nieuws: Jorrit Hendrix ligt op schema. Hij onderging onlangs een operatie aan een buikspier en kan deelnemen aan de voorbereiding op volgend seizoen.