Onzin. We weten allemaal hoe Maaskant is. Een man van branie, van bluf
"Het besef dat NAC in de Eredivisie hoort, is bij iedere speler aanwezig"

"Onzin. We weten allemaal hoe Maaskant is. Een man van branie, van bluf"

22-05-2015 08:31
1

NAC Breda moet zich via de nacompetitie zien te handhaven. De nood is hoog, maar Dirk Marcellis heeft alle vertrouwen in een goede afloop. De aanvoerder van de Bredanaars begrijpt wat er op het spel staat.

Afgelopen zondag verloor NAC met 4-5 van FC Groningen. "Het klopt dat we tegen Groningen moeilijk een antwoord konden vinden op hun aanvallend ingestelde spelers. Alleen: we hebben sinds de winterstop ook vaak genoeg bewezen dat we het verdedigend wel op orde hadden", geeft Marcellis aan tegenover Voetbal International.

Nu staat een dubbele confrontatie met VVV-Venlo te wachten. "We moeten de play-offs zeker niet ingaan met het idee dat we het wel eventjes gaan doen, maar we moeten onszelf ook niet onderschatten. We hebben kwaliteit genoeg om de play-offs te winnen", denkt de captain, die net zo optimistisch is als zijn trainer Robert Maaskant. Het blijkt niet altijd te werken.

"Onzin. We weten allemaal hoe Maaskant is. Een man van branie, van bluf. Die eigenschappen hebben ons ook veel gebracht. Mede daarom hebben we ook zo'n goede reeks neergezet, waarin we in acht duels alleen verloren van Feyenoord. Bij ons leeft serieus het gevoel dat we het in de play-offs gaan redden. Geloof me, het besef dat NAC in de Eredivisie hoort, is bij iedere speler aanwezig", aldus Marcellis.