Als we die doorkomen kunnen we Ajax loten. Dat zou helemaal een stunt zijn
"Er is een duidelijke structuur"

"Als we die doorkomen kunnen we Ajax loten. Dat zou helemaal een stunt zijn"

22-05-2015 08:49
2

Tscheu La Ling komt vaak in het nieuws door zijn uitspraken over Ajax. De eigenaar van AS Trencin, een Slowaakse club, houdt vast aan de filosofie van Johan Cruijff en boekt daarmee de nodige successen. In het verleden werd La Ling door Cruijff aangedragen bij Ajax als directeur. Maar Ajax ging niet met hem in zee.

Onder La Ling won Trencin dit jaar voor het eerst in de historie van de club de titel én de beker; de eerste twee hoofdprijzen voor de Slowaken. "Er is een duidelijke structuur, waardoor iedereen aan hetzelfde touw trekt. Zo is de Ajax-visie hier snel opgepakt. We hebben de jongste ploeg, spelen het meest aanvallend en zijn het productiefst. Omdat iedereen vanuit dezelfde visie werkt, zijn er ieder jaar stappen gemaakt", geeft La Ling aan in De Telegraaf.

Inmiddels is Trencin dus kampioen en mag het aantreden in de tweede voorronde van de Champions League. "Als we die doorkomen kunnen we Ajax loten. Dat zou helemaal een stunt zijn", weet La Ling. Bij Trencin staan onder meer Gino van Kessel, een oud-jeugdspeler van Ajax, en Ryan Koolwijk onder contract.