'Speciale man' zet Koeman te kijk en zorgt voor dubbel feest in Londen
De prijzen voor manager en speler van het seizoen zijn uitgereikt in Engeland

'Speciale man' zet Koeman te kijk en zorgt voor dubbel feest in Londen

22-05-2015 09:09

De prijs voor manager van het seizoen in de Premier League is uitgereikt aan José Mourinho van Chelsea. De Portugees leidde de Londense ploeg naar de landstitel. Ook Ronald Koeman was genomineerd. Hij beleefde een prachtig debuutseizoen in de Premier League, maar moest de prijs dus aan 'The Special One' laten.

De andere genomineerde managers waren Arsène Wenger (Arsenal), Garry Monk (Swansea City) en Nigel Pearson (Leicester City). Koeman dankte zijn nominatie aan zijn sterke debuutseizoen in de Premier League. Met nog één speelronde te gaan is Southampton nog volop in de race voor een Europa League-ticket. Nooit eerder behaalde de club zoveel punten in de Premier League als in deze voetbaljaargang.

Wedden

Meer odds

Chelsea-speler Eden Hazard werd uitgeroepen tot speler van het jaar door de Premier League. Eerder kreeg de Belg een soortgelijke onderscheiding al in twee andere verkiezingen. De dribbelaar van de landskampioen rekende af met zijn ploeggenoten John Terry, Cesc Fabregas en Nemanja Matic, Sergio Agüero van Manchester City, Manchester United-doelman David De Gea, Harry Kane van Tottenham Hotspur en Arsenal-aanvaller Alexis Sanchez. Mourinho en Hazard werden gekozen door een panel bestaande uit oud-spelers en journalisten.