Naar plan B verwezen clubjongen hoopt op vertrek: Toe aan nieuwe stap
PEC neemt mogelijk afscheid van jongen van de club

Naar plan B verwezen clubjongen hoopt op vertrek: "Toe aan nieuwe stap"

22-05-2015 09:35

Een dik kwartier voor tijd mocht Mustafa Saymak invallen in het play-offduel met Vitesse. De middenvelder van PEC Zwolle kon niet voorkomen dat de Arnhemmers met een 2-1 overwinning uit Zwolle vertrokken. Mogelijk heeft Saymak zijn laatste minuten daardoor al gespeeld voor de Overijsselse club. 

Saymak zat voor de derde achtereenvolgende wedstrijd van PEC op de reservebank en dat komt op een vrij ongelegen moment. Saymak wil zich namelijk in de kijker spelen. "Ik ben toe aan een nieuwe stap. Als er een leuke club komt, dan ga ik er zeker naar kijken", meldt hij aan Sportief Zwolle.

Het is geen kwestie van moeten. Saymak wil graag naar een andere club, maar heeft nog de beschikking over een contract dat afloopt in de zomer van 2016. Hij kan dus nog een jaar in het IJsseldelta Stadion spelen, maar wil de club ook graag wat teruggeven. Hij genoot zijn jeugdopleiding in Zwolle en speelde vervolgens in geen enkel ander shirt.

"Daarom. Ik heb er verder nog niet met de club over gesproken, maar ik kan me voorstellen dat zij het ook zo willen. Ze hebben geen geld voor mij betaald of zo, dus ik geef de club graag wat terug. Het zou mooi zijn als ze kunnen cashen", stelt Saymak, die er bij PEC niet op aan gaat dringen. "Nee, ik ga echt niet naar Gerard Nijkamp (technisch directeur, red.) om te zeggen dat ik weg wil en hij me moet verkopen. Zo werkt het niet."