Uitgekookte Bosz krijgt 'vorstelijke beloning': 'Zelfs twee keer gedaan'
Vitesse kan de finale zondag in eigen stadion veilig stellen

Uitgekookte Bosz krijgt 'vorstelijke beloning': 'Zelfs twee keer gedaan'

22-05-2015 09:59
1

Vitesse kwam tegen PEC Zwolle pas laat op gang. De 2-1 overwinning werd in Overijssel pas laat in de tweede helft veiliggesteld. Trainer Peter Bosz dankte daarvoor twee invallers, die samen voor de belangrijke uitdoelpunten tekenden.

Halverwege de tweede helft vielen Marko Vejinovic en Wallace in bij Vitesse. Valeri Qazaishvili zorgde voor de assist bij de eerste goal van Vejinovic en de middenvelder maakte zelf de winnende treffer. "Na 60 à 65 minuten worden de ruimtes altijd groter", analyseerde Bosz tegenover FOX Sports. "Daarvan hoopten wij te profiteren met verse spelers, dat zorgde voor extra energie in de ploeg. De invallers deden het prima."

Na de 2-1 zege bij PEC erkende de Vitesse-trainer dat zijn ploeg een 'vorstelijke uitgangspositie' heeft. "Scoren is altijd belangrijk in een uitwedstrijd en wij hebben het zelfs twee keer gedaan", vertelde de oefenmeester. "Toch staan we nog niet met één been in de volgende ronde. PEC is een goede ploeg, vooral in de omschakeling. Het wordt echt nog wel gevaarlijk in Arnhem. Het is een uitstekende uitgangspositie voor de return, maar het is zeker nog niet gespeeld."