Spaanse transferbom ontploft: 'Barcelona wil landgenoot van Bale voor 70 miljoen'
Barcelona geïnteresseerd in Arsenal-speler

Spaanse transferbom ontploft: 'Barcelona wil landgenoot van Bale voor 70 miljoen'

22-05-2015 10:55
6

FC Barcelona mag tot 1 januari 2016 geen spelers registreren, maar plant voor komende zomer wél een enorme 'scoop'. De Spaanse grootmacht wil bij Arsenal aankloppen voor de beoogde opvolger van Xavi. De middenvelder kondigde donderdag zijn vertrek aan.

De Catalaanse club heeft volgens de Britse tabloid The Sun liefst vijftig miljoen pond (zeventig miljoen euro) over voor Aaron Ramsey, speler van de Londenaren. De middenvelder van trainer Arsène Wenger kampte de afgelopen seizoenen meerdere malen met blessures, maar wordt in Barcelona gezien als de ideale opvolger van Xavi. De Spanjaard vertrekt aan het einde van het seizoen naar de Qatarese club Al-Sadd. 

Scouts van de Catalanen zouden volgens het medium op de tribune hebben gezeten bij de wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal. Zondag speelde het United van Louis van Gaal in Londen met 1-1 gelijk tegen Ramsey en zijn ploeggenoten. Het zou de tiende keer dit seizoen zijn dat Barcelona de Welshman bekeek. De club was eerst geïnteresseerd in ploeggenoot Jack Wilshere, maar heeft de aandacht verlegd naar de 24-jarige middenvelder.