Ajax-talent vertrekt na 'druppel': Spullen ingeleverd en niet meer teruggegaan
Ajax verliest talent aan eredivisionist

Ajax-talent vertrekt na 'druppel': "Spullen ingeleverd en niet meer teruggegaan"

22-05-2015 11:22
22

Ajax verliest een talent uit de jeudopleiding. Dani Koks, de zeventienjarige middenvelder uit de B1, verlaat Amsterdam en keert terug naar zijn oude club Willem II. Hij werd niet geselecteerd voor een jeugdtoernooi en dat was voor hem niet te verkroppen. 

Koks was dit seizoen middenvelder van de B1 van de Amsterdamse club, maar deed ook mee bij de A-junioren. Dat hij niet bij de selectie zat voor de Future Cup, een prestigieus jeugdtoernooi van Ajax, was voor hem de druppel. "Ik heb mijn spullen ingeleverd en ben niet meer teruggegaan", zegt hij tegen Ajax Showtime. "Maar het is het wel waard geweest, al die keren op en neer in het busje tussen Tilburg en Amsterdam."

Bij Willem II speelde hij afgelopen week twee oefenwedstrijden waarin hij bovendien scoorde. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgt hij de kans bij het eerste elftal. "De drie jaar ervaring die ik heb opgedaan bij Ajax, neem ik wel mooi mee. Ik heb training gehad van mensen als Bryan Roy, Dennis Bergkamp en Ronald de Boer. Ik heb nog altijd geen spijt van mijn overstap naar Ajax."