Update: verraste Achenteh kan opgelucht ademhalen na bericht van aanklager
"Ik ben zeer verrast"

Update: verraste Achenteh kan opgelucht ademhalen na bericht van aanklager

22-05-2015 13:33
3

De eerste ontmoeting in de play-offs tussen PEC Zwolle en Vitesse (1-2) krijgt een staartje voor Rochdi Achenteh. De verdediger is totaal verrast.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar een vermeende trap Achenteh uitdeelde aan PEC-speler Jody Lukoki. Het incident werd tijdens de wedstrijd niet waargenomen door de scheidsrechter.

Achenteh is zich van geen kwaad bewust. "Ik heb het net gehoord en ben zeer verrast. Ik baal er enorm van, vooral omdat ik niet weet wat ik verkeerd heb gedaan", zegt de verdediger tegen de Gelderlander.

De Vitessenaar is gevraagd een reactie te geven aan de KNVB, net als de begeleiding van Vitesse, PEC Zwolle en de arbitrage. Zij hadden tot vrijdag 11:30 uur de tijd om te reageren. Mede op basis van die reacties volgt een schikkingsvoorstel of seponering.

Vitesse won het heenduel in de eerste ronde van de play-offs donderdag met 1-2. De return is zondag in Arnhem. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen Feyenoord en SC Heerenveen. Heerenveen won donderdag in eigen huis met 1-0.

Update 13:33: Rochdi Achenteh kan opgelucht ademhalen. De verdediger van Vitesse wordt niet vervolgd voor zijn vermeende trap in de richting van tegenstander Jody Lukoki. De Gelderlander meldt dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB de zaak heeft geseponeerd vanwege een gebrek aan bewijs.