Feyenoord-aankoop gaat strijd aan met gewichten: Ja, als je niet speelt...
"Dit was typisch"

Feyenoord-aankoop gaat strijd aan met gewichten: "Ja, als je niet speelt..."

22-05-2015 13:27
3

De aanstelling van Giovanni van Bronckhorst als hoofdtrainer van Feyenoord is goed nieuws voor Bilal Basacikoglu. De aanvaller mocht het tegen zijn oude club sc Heerenveen eens vanaf het beginsignaal laten zien.

Basacikoglu maakte een gretige indruk, nadat hij in de tweede seizoenshelft niet verder was gekomen dan drie invalbeurten. Het tactische plan van Van Bronckhorst leek aanvankelijk ook te werken. Heerenveen was in geen velden of wegen te bekennen.

"Dit was typisch Heerenveen", vertelde de Turkse jeugdinternational na afloop van de 1-0 nederlaag aan De Telegraaf. "Ze gokken hier op de uitvallen via de creatieve vleugelspitsen. Onze trainer had al verteld dat Heerenveen zo zou spelen."

Basacikoglu speelde in zijn eerste seizoen in De Kuip nauwelijks, maar is zowel mentaal als fysiek aanzienlijk sterker geworden. "Ja, als je niet speelt ga je extra trainen. Ik ben veel extra werk in het krachthonk gaan doen. Ik ben ook echt sterker nu."

"Zondag gaan we het afmaken in De Kuip", besluit de strijdbare rechtsbuiten. "Ja, Heerenveen zal precies hetzelfde gaan doen. Lekker wachten op een fout. Maar met ons publiek erachter zal het mijn oude ploeg niet lukken om dan te overleven."