De Tien: tongbrekers uit de Eredivisie

De Tien: tongbrekers uit de Eredivisie

27-05-2015 10:10
3

Nederlandse namen zijn over het algemeen goed uit te spreken voor voetbalcommentatoren. Toch duikt er weleens een naam op die voor een hoop problemen kan zorgen in de uitspraak. Onderstaand tien namen uit de Eredivisie die we kunnen typeren als zogenoemde 'tongbrekers'. 

10. Alireza Jahanbakhsh (NEC)
De voornaam is nog wel te doen, maar de laatste letters van de achternaam: hsh. Hoe spreek je dat uit? Jahanbakhsh keert volgend seizoen terug in de Eredivisie, dus daar kunnen we nog een hoop lol aan beleven.

9. Dario Vujicević (Heracles Almelo)
Is het nou Foesjefiets? Of misschien Fujeezevietz? Je kunt de uitspraak niet gek genoeg bedenken, of hij kwam voor in de Eredivisie. Een enkele keer wordt het ook goed uitgesproken: Vu-ji-ce-vić. 

8. Kennedy Bakircioglü (FC Twente)
Befaamd om zijn kapsel, maar ook zeker om zijn achternaam: Bakircioglü. Alhoewel de naam doet vermoeden alsof we hier te maken hebben met een Amerikaan of Turk, is de oud-speler van Twente en Ajax toch echt Zweeds. 

7. Adnane Tighadouini (NAC Breda)
Met namen als Dirk Marcellis, Joeri de Kamps en Demy de Zeeuw in het team, kan de naam Tighadouini tot de nodige problemen leiden. De Nederlander met Marokkaanse roots wordt gelinkt aan het Italiaanse Udinese. Zie jij de Italianen deze naam al scanderen?

6. Balázs Dzsudzsák (PSV)
De voornaam is nog te doen, maar de achternaam bezorgt je de nodige hoofdpijn. De-zoetszak? Dzuusdzak? Dzsudzsák verkaste in 2011 van PSV naar het Russische Anzhi Makhachkala. Iets waar de commentatoren niet rouwig om zijn geweest, gokken we zo.

5. Leroy Resodihardjo (ADO Den Haag)
Resodihardjo speelde jaren voor ADO voordat hij in 2011 officieel vertrok naar Almere City. Het seizoen 2008/2009 is waarschijnlijk het zwaarst geweest voor de commentatoren. Resodihardjo speelde toen negentien wedstrijden in de Eredivisie.  

4. Bilal Başaçikoglu (Feyenoord)
Als je naar deze naam kijkt, dan is de naam Bakircioglü eigenlijk zo moeilijk nog niet. Başaçikoglu komt momenteel uit voor Feyenoord. Een paar uur oefenen en je hebt de naam waarschijnlijk wel onder de knie. Waarschijnlijk. 

3. Reza Ghoochannejhad (SC Cambuur)
Het zit hem in de naam, want het uitspreken van Ghoochannejhad is een aardig 'goochelwerkje'. De Iranees speelde tot aan 2011 in de Eredivisie voor onder meer sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en Cambuur. 

2. Vytautas Andriuskevicius (SC Cambuur)
Ongetwijfeld heb je deze naam al drie keer opnieuw gelezen, voordat je je waagde aan de uitspraak. Andriuskevicius speelt nog altijd voor SC Cambuur en kwam dit seizoen 27 keer in actie voor de Friese club. Respect voor alle commentatoren! 

1. Saidi Ntibazonkiza (NEC)
Menig commentator heeft nachtmerries gekregen van de naam 'Ntibazonkiza'. De rappe buitenspeler speelde in de periode 2006-2010 voor NEC. Ben je benieuwd hoe je de naam uitspreekt? Saidi doet het zelf haarfijn voor: