Man van tien miljoen sluit verschrikkelijk jaar af: debuut bij Barça lonkt
FC Barcelona is al kampioen van Spanje

Man van tien miljoen sluit verschrikkelijk jaar af: debuut bij Barça lonkt

22-05-2015 15:57
2

Thomas Vermaelen staat bijna een jaar na zijn transfer naar FC Barcelona voor zijn debuut in Spanje. De Belg, die in het verleden uitkwam voor Ajax en RKC Waalwijk, speelt tegen Deportivo La Coruña zijn eerste wedstrijd voor de Catalanen.

Vorig jaar zomer haalde FC Barcelona de toen al geblesseerde Vermaelen voor tien miljoen euro naar Catalonië. De international kampte bij Arsenal met een langdurige hamstringblessure, maar maakte toch de overstap. Bij Barcelona liep hij daags na zijn contractondertekening een terugval in zijn blessure op en kwam hij niet meer in actie.

Wedden

Meer odds

In de laatste wedstrijd van het seizoen doet trainer Luis Enrique toch nog een beroep op Vermaelen. Ook Xavi, die aan het einde van het seizoen naar Qatar vertrekt, start in de basis.

Enrique ziet het duel om des keizers baard niet als zodanig. "We willen goed voorbereiden op de finales die komen gaan", zei hij op de persconferentie. Barcelona speelt in een kort tijdsbestek de finale van zowel de Spaanse beker (tegen Athletic Bilbao) als de Champions League (Juventus). "Het is een wedstrijd, maar ook een feestje."

FC Barcelona werd vorig weekend kampioen in de Primera División, maar wegens een geschil tussen de spelersvakbond en de Spaanse bond, moest het titelfeest worden uitgesteld. Thuis tegen Deportivo is ook de uitreiking van de beker.