Advocaat krijgt aanbieding en kan rijke loopbaan verlengen in Premier League
Succescoach komt volgende week met antwoord

Advocaat krijgt aanbieding en kan rijke loopbaan verlengen in Premier League

22-05-2015 16:09
10

De kans is groot dat Dick Advocaat ook volgend seizoen aan het roer staat bij Sunderland. De Premier League-club heeft hem vrijdag een nieuw contract voorgelegd.

Dat bevestigde Advocaat op de persconferentie, in de aanloop naar het afsluitende competitieduel van Sunderland met Chelsea. Hij zal de komende dagen de tijd nemen om rustig over de aanbieding na denken. Volgende week komt de 67-jarige Hagenaar met een antwoord.

Advocaat wordt beloond voor het uitstekende werk dat hij de afgelopen twee maanden verrichtte in het Stadium of Light. Na het ontslag van Gustavo Poyet kreeg hij de taak Sunderland uit de degradatiezone te leiden. En dat lukte woensdag, met een doelpuntloos gelijkspel tegen Arsenal (0-0).

Het succes leidde tot tranen bij de Nederlander, die al een hele carrière achter zich heeft liggen. In het verleden was hij twee keer bondscoach van het Nederlands elftal en stonden onder meer Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en PSV onder zijn leiding.

Advocaat benadrukte na het veiligstellen van lijfsbehoud, dat Sunderland zijn laatste klus is. Als de club hem een nieuw contractvoorstel doet wilde hij daar wel over nadenken. Advocaat treedt nu in overleg met zijn familie én de clubleiding van Sunderland, die met nieuwe spelers over de brug zal moeten komen.