Koeman loopt prijs mis en richt zich op laatste strohalm: Ben ik heel trots op
Koeman reageert op mislopen prijs

Koeman loopt prijs mis en richt zich op laatste strohalm: "Ben ik heel trots op"

22-05-2015 16:36
2

Ronald Koeman is trots op zijn nominatie voor de titel manager van het jaar in Engeland. De voormalige coach van Feyenoord moest de prijs echter laten aan José Mourinho, die met Chelsea de landstitel pakte. 

"Hij heeft het verdiend", reageerde Koeman op de persconferentie, voorafgaand aan het uitduel met Manchester City komend weekend. "Het was voor mij al een prestatie dat ik genomineerd was. Ik vond het geweldig dat ik kans maakte. Daar ben ik heel trots op. Het was een zwaar seizoen, maar als je wint ben je niet moe."

Hij doelt daarmee op de vermoeidheid die zijn spelers treft een wedstrijd voor het einde van de competitie. Southampton haalde nog nooit zoveel punten als dit seizoen in de Premier League (zestig). Maar het kan alleen nog maar mooier worden voor Koeman, die in het laatste duel hoopt op Europees voetbal.

Hij is alleen wel afhankelijk van de prestaties van Tottenham Hotspur (zesde) en Liverpool (vijfde), die allebei boven Southampton staan. De tegenstanders van Koeman in de strijd om een Europees ticket spelen allebei een uitwedstrijd tegen respectievelijk Everton en Stoke City.