Verrassing bij Feyenoord: Zeker in het begin was het voor mij erg wennen
"Het tempo in zo'n wedstrijd ligt natuurlijk veel hoger"

Verrassing bij Feyenoord: "Zeker in het begin was het voor mij erg wennen"

22-05-2015 16:52

Bilal Basacikoglu zet voor de return tegen sc Heerenveen in De Kuip zijn zinnen op een herkansing in het basisteam van Feyenoord. Die hoop spreekt de twintigjarige aanvaller uit op de clubsite van de Rotterdammers.

Basacikoglu, die van de ontslagen trainer Fred Rutten dit seizoen nauwelijks mocht spelen, kreeg donderdag van opvolger Giovanni van Bronckhorst een verrassende kans. Hij moest in de eindfase van het eerste duel in de play-offs om Europees voetbal (1-0) per brancard van het veld. Volgens de ex-speler van Heerenveen valt de fysieke schade mee.

"Ik had kramp", liet Basacikoglu vrijdag op de website van Feyenoord weten. "Zeker in het begin was het voor mij erg wennen, want het tempo in zo'n wedstrijd ligt natuurlijk veel hoger dan bijvoorbeeld bij de beloften. Toch denk ik dat ik redelijk tevreden kan zijn over mijn spel, al had ik aanvallend meer willen brengen."

Basacikoglu wil zich zondag voor eigen publiek weer graag laten zien bij Feyenoord. "Dat de trainer mij in zijn eerste wedstrijd opstelt, is iets waar veel vertrouwen uitspreekt. We waren dichtbij een goed resultaat, alleen viel kort voor tijd dat vervelende tegendoelpunt. Toch weet ik zeker dat we zondag een goede kans maken om door te gaan. Of ik dan weer in de basis sta? Ik hoop natuurlijk van wel."