'Terug van het WK met Oranje werd die belofte net zo makkelijk weer ingetrokken'
"Sindsdien is het gaan draaien"

'Terug van het WK met Oranje werd die belofte net zo makkelijk weer ingetrokken'

22-05-2015 17:05

Wesley Sneijder stevent af op de Turkse landstitel met Galatasaray, maar een halfjaar geleden zagen de perspectieven er nog heel anders uit. Cesare Prandelli moest in november de rekening betalen voor de achterstand op aartsrivalen Besiktas en Fenerbahçe.

De Italiaan werd ontslagen en opgevolgd door Hamza Hamzaoglu. "Sindsdien is het gaan draaien", vertelt Sneijder aan Metro. "Hij is meer één van ons dan Prandelli was. Hamzaoglu is ook een goed persoon. Zijn werkwijze doet me denken aan die van José Mourinho. Het zijn trainers die heel goed met spelers kunnen omgaan."

"Prandelli gaf je het gevoel dat je mee mocht denken, zei dat-ie daar vervolgens ook iets mee zou doen, maar deed dan iets compleet anders. En het is hier natuurlijk moeilijk werken als je de taal niet beheerst. De staf van Prandelli was in zijn geheel Italiaans. Daarbij moest alles op zijn manier gebeuren, maar zo werkt het niet."

"Het beste voor deze club is een Turkse trainer, want die weet precies hoe het werkt. In Turkije gaan de dingen compleet anders, buitenlanders hebben echt tijd nodig om zich aan te passen. Bij mij duurde het ook een paar maanden", vervolgt Sneijder, die een treffend voorbeeld geeft.

De Oranje-international werd beloofd dat hij dit seizoen aanvoerder zou worden. "Maar toen ik terug kwam van het WK werd die belofte net zo makkelijk weer ingetrokken. Je moet daar doorheen prikken. Een paar jaar geleden zou ik er kwaad om zijn geworden, maar nu nam ik het voor kennisgeving aan. Het verandert namelijk ook niks. Ik ben tweede aanvoerder en ik ben altijd iemand geweest die zich verantwoordelijk voelt of het nu met band is of zonder."