Van Hooijdonk zet Celtic te kijk inzake Van Dijk: Clubs hebben dat toch al bepaald
Van Hooijdonk heeft tip voor Nederlandse verdediger

Van Hooijdonk zet Celtic te kijk inzake Van Dijk: "Clubs hebben dat toch al bepaald"

22-05-2015 17:58
1

Celtic maakt zich grote zorgen om Virgil van Dijk. De Schotse club raakt na de laatste competitiewedstrijd zondag Jason Denayer al kwijt (terug naar Manchester City) en vreest ook dat de oud-verdediger van FC Groningen onhoudbaar is in Glasgow.

Om te proberen Van Dijk te verleiden tot een langer verblijf, heeft Celtic geopperd dat als hij écht naar een Engelse topclub wil, hij beter kan blijven om zich op Champions League-niveau te kunnen laten zien. Pierre van Hooijdonk, zelf oud-speler van Celtic, noemt dat argument onzin.

"Alle clubs in de Premier League hebben allang gezien en voor zichzelf bepaald of Van DIjk dat niveau aankan. Hij hoeft niet te vrezen, ik denk dat hij makkelijk past bij een topper in de Premier League", zegt hij in gesprek met The Evening Times.

Hij snapt wel dat trainer Ronny Deila probeert de centrale verdediger te behouden, maar vindt de redenatie onlogisch. "Als er clubs zijn geweest die hem hebben gescout, dan weten zij allang wat voor vlees ze in de kuip hebben. Hij staat op de radar van topclubs in Engeland en kan daar zo naartoe. Dat laten ze echt niet afhangen van of hij nou Champions League speelt of niet."