Boze Guardiola is het zat: Misschien ben ik niet de geschikte man hier
'Critici moeten eens rustig doen'

Boze Guardiola is het zat: "Misschien ben ik niet de geschikte man hier"

22-05-2015 18:40
6

Bayern München werd dit seizoen 'gewoon' landskampioen en bereikte bovendien de halve finale van de Champions League. Toch klinkt er gemor in Zuid-Duitsland. Trainer Pep Guardiola bijt nu van zich af.

"Als Bayern een trainer zoekt die ieder seizoen de treble (de landstitel, beker én Champions League, red.) wint, dan ben ik misschien niet de geschikte man hier", stelde de Spanjaard tijdens een persconferentie. "Ik ben namelijk niet goed genoeg om dat te kunnen. Mensen praten hier te veel, elke dag is er kritiek."

Wedden

Meer odds

"Mijn advies aan alle critici: probeer eens rustig te doen. Er moet naar mijn mening iets meer respect zijn voor de kampioen van Duitsland. Natuurlijk is het geweldig om de Champions League te winnen, maar voor Bayern is landskampioen worden het belangrijkste doel en daar zijn we dit jaar in geslaagd."

Der Rekordmeister veroverde weken geleden al de landstitel. Sindsdien verloren het elftal van Guardiola opvallend genoeg drie competitieduels op rij. In het bekertoernooi werd Bayern uitgeschakeld door Borussia Dortmund.