Barça-icoon lacht Real uit: 'Om je te schamen, één keer kampioen in zeven jaar'
Bulgaar van 49 snapt ook niets van kritiek op Casillas

Barça-icoon lacht Real uit: 'Om je te schamen, één keer kampioen in zeven jaar'

22-05-2015 19:52

Hristo Stoichkov vindt de prestaties van Real Madrid in het laatste decennium lachwekkend. Het voormalige enfant terrible van Barcelona denkt dat de grootmacht uit Madrid zich moet schamen voor slechts één landstitel in zeven jaar.

"Het is om je kapot te schamen, één keer kampioen in zeven seizoenen", verklaarde de 49-jarige Bulgaar tegen Radio4G. "Als ik nu, op mijn leeftijd, met een stel oud-spelers zou meedoen in de Primera Division, dan zouden we nog vaker kampioen worden."

"Het lijkt er op alsof Real het basketbalteam van de club belangrijker vindt. Misschien is dat ook wel zo, want zij spelen in een finale, en het voetbalteam tenslotte niet", gaat Stoickhov verder. De oud-speler van verder onder meer Parma en CSKA Sofia vindt het ook een schande dat de fans van Real clubicoon Iker Casillas slecht behandelen.

"Casillas is een legende, hij heeft alles gewonnen met die club. Het zou schandalig zijn als hij de club zou verlaten, alleen omdat vier of vijf hersenlozen hem uitfluiten vanaf de tribune."

Stoichkov maakte deel uit van het 'Dream Team' van Barcelona, dat onder trainer Johan Cruijff in 1992 de Europa Cup won. Cruijff zelf haalde deze week eveneens opvallend hard uit naar De Koninklijke.