Van Gaal kent geen genade met clubicoon: Ook al is hij een man van Manchester
Bij winst van United degradeert Hull

Van Gaal kent geen genade met clubicoon: "Ook al is hij een man van Manchester"

22-05-2015 20:07

Twee Premier League-ploegen zijn nog in een strijd verwikkeld tegen degradatie. Hull City, dat onder de streep staat, neemt het aanstaand weekeinde in het slotduel van de competitie op tegen Manchester United. Newcastle United, met twee punten meer dan The Tigers, speelt tegen West Ham United. 

Voor het Manchester United van manager Louis van Gaal staat er weinig meer op het spel, maar toch weigert de Nederlander in het uitduel concessies te doen aan zijn opstelling. " Ik moet mijn beste ploeg opstellen omdat we alles moeten geven voor de andere clubs in de Premier League, en dan in het bijzonder Newcastle United", tekent Voetbal International op uit zijn mond. 

"We hebben zes punten gepakt van Newcastle en moeten dat ook doen met Hull." Het feit dat de manager van Hull, Steve Bruce, een clubicoon is van Manchester United, deert Van Gaal ook niet. Sentiment speelt geen rol. "Ik heb de spelers gezegd dat we moeten doen wat iedereen van ons verwacht, ook al is hij een man van Manchester United."