Alarmfase één voor Go Ahead: eredivisionist verliest van De Graafschap
Maandag tweede ontmoeting op het programma

22-05-2015 20:28
6

Go Ahead Eagles zal vol aan de bak moeten om niet te degraderen uit de Eredivisie. De ploeg uit Deventer leed vrijdagavond een 1-0 nederlaag bij De Graafschap in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Ted van de Pavert werd matchwinner op De Vijverberg. Maandag volgt de return.

Go Ahead speelde in Doetinchem slap en slordig. In de eerste helft was de thuisploeg een aantal malen dichtbij de openingstreffer. Go Ahead-middenvelder Lars Lambooij had eveneens de openingstreffer op zijn slof. De eerste helft lag enige tijd stil omdat De Graafschap-verdediger Van de Pavert een flinke hoofdwond op had gelopen.

In het tweede bedrijf was het uitgerekend diezelfde Van de Pavert die in de 78e minuut keihard raak kopte: 1-0. Even later had het zelfs 2-0 kunnen worden voor De Graafschap, maar Karim Tarfi miste. 1-0 bleek wel de eindstand en dus moet Go Ahead aanstaande maandag in De Adelaarshorst aan de bak om lijfsbehoud veilig te stellen. De winnaar van het tweeluik tussen De Graafschap en Go Ahead neemt het in de derde en allesbeslissende ronde van de play-offs op tegen FC Volendam of FC Eindhoven.