'Zijn blessure heeft ons over het hele seizoen gezien gewoon punten gekost'
Boymans kwam slechts negen keer in actie

'Zijn blessure heeft ons over het hele seizoen gezien gewoon punten gekost'

22-05-2015 21:16
1

FC Utrecht werd dit seizoen veelvuldig geplaagd door blessures. Vooral Ruud Boymans kan neergezet worden als 'pechvogel'. De aanvaller begon veelbelovend aan dit seizoen, maar al vrij vlot kwam zijn seizoen ten einde.

De 26-jarige spits, die eerder zijn centen verdiende bij onder meer VVV-Venlo en NEC Nijmegen, maakte in negen duels negen treffers. "Boymans maakte tegen FC Groningen zijn debuut en was direct beslissend", herinnert doelman Robbin Ruiter zich tegenover FC Utrecht TV. "Daarna heeft hij nog acht prima duels gespeeld. Het duurde een tijdje voor hij fit was, door die blessure aan zijn schouder. Met hem erbij werden we beter. Hij was een sterk aanspeelpunt. Maar het is zonde dat hij zo vroeg geblesseerd is geraakt."

Wedden

Meer odds

"Rubin werd erbij gehaald vanuit Jong FC Utrecht. Het was niet te verwachten dat hij zou aansluiten", zegt vleugelverdediger Mark van der Maarel. "Dat was wel goed voor zijn ontwikkeling. Maar je kan niet verwachten dat hij de spits kan zijn."

Volgens middenvelder Willem Janssen zat er voor FC Utrecht, dat op de elfde plaats eindigde, veel meer in het vat. "De blessure van Ruud heeft ons over het hele seizoen gezien punten gekost", zegt hij.