Knotsgek einde levert teleurgestelde gezichten op bij 'beter' Eindhoven
Volendam kwam in de laatste minuut langszij

22-05-2015 21:56

Eindhoven moet aankomende maandag volop aan de bak om de Eredivisie-droom in leven te houden. FC Volendam heeft vrijdagavond het eerste duel met FC Eindhoven in de play-offs om promotie naar de eredivisie gewonnen. De ploeg zegevierde op eigen veld met 2-1.

De openingstreffer viel in de 67e minuut, toen verdediger Henny Schilder van FC Volendam na een corner van Tom Overtoom binnenkopte. In de blessuretijd zorgde Eindhoven-speler Anthony van den Hurk voor de gelijkmaker, door een op de lat geschoten vrije trap alsnog binnen te tikken. De wedstrijd leek gespeeld, maar een minuut later was het aan de andere kant toch raak: Kevin van Kippersluis werkte de bal op het nippertje langs keeper Tom Muyters.

Maandag staat in Eindhoven de return op het programma. De winnaar van het tweekamp tussen Eindhoven en Volendam ontmoet in een play off-finale Go Ahead Eagles of De Graafschap.