'Twente en Schreuder uit elkaar: 'oprotpremie' lonkt voor bekritiseerde coach'
Schreuder heeft in Enschede een tot 2019 doorlopend contract

'Twente en Schreuder uit elkaar: 'oprotpremie' lonkt voor bekritiseerde coach'

22-05-2015 22:42
3

FC Twente stopt met Alfred Schreuder als hoofdtrainer. Dat meldt het AD Sportwereld vrijdagavond op de eigen website. Schreuder zou begin volgende week, in een evaluatiegesprek, pas op de hoogte worden gesteld.

De oefenmeester ligt al maanden onder vuur bij de club uit Enschede, dat een zeer teleurstellend seizoen beleefde. Schreuder heeft in Enschede een tot 2019 doorlopend contract en het noodlijdende FC Twente wil liever geen afkoopsom voor de trainer uittrekken. Daarom zou voorzitter Aldo van der Laan aan Schreuder gaan vragen om zich mild op te stellen.

De verwachting is dat Schreuder zal wijzen naar zijn doorlopend contract, waardoor FC Twente niets anders kan dan de verbintenis van de coach alsnog afkopen.

FC Twente vierde dit seizoen haar vijftigjarige jubileum, maar had zich dit feest heel anders voorgesteld. De Tukkers kregen tweemaal puntenaftrek en eindigden uiteindelijk met 43 punten op de tiende plaats. Door de financiële situatie zag Twente zich genoodzaakt om het Europese ticket op basis van het Fair Play-klassement af te wijzen.