NAC pakt strohalm: 'mislukte' spits neemt in zwaar weer verkerende club bij de hand
Fernandez kroonde zich tot 'man of the match'

22-05-2015 22:51

Niet zonder geluk heeft NAC Breda vrijdagavond de eerste wedstrijd tegen VVV-Venlo in de play-offs om promotie/degradatie gewonnen. In Limburg zegevierde de Brabantse eredivisieploeg met 1-0.

Het doelpunt viel in de dertigste minuut en kwam op naam van Guyon Fernandez. De thuisploeg, en met name aanvaller Melvin Platje, was nogal onfortuinlijk in de afronding. Maandag is de return in Breda.Absoluut dieptepunt van de wedstrijd in Venlo was een woeste trap van de inmiddels beruchte NAC-speler Joeri de Kamps in de onderbuik van Jeffrey Altheer. Arbiter Siemen Mulder deed de keiharde charge af met geel, daar waar donkerrood op zijn plaats was geweest. De Kamps kreeg in de afgelopen competitie twaalf keer geel. Altheer speelde na de 'aanslag' nog wel even door, maar moest zich op slag van rust toch laten vervangen.

NAC begon matig aan het duel en kwam in de eerste helft al een paar keer goed weg. Al in de zesde minuut stuitte Melvin Platje in riante positie op doelman Jelle ten Rouwelaar, die vlak voor de rust op de doellijn hulp kreeg van ploeggenoot Mats Seuntjens. NAC kreeg in de eerste helft ook een paar goede kansen. Adnane Tighadouini knalde na een kwartier op de paal. Na een half uur opende Fernandez beheerst de score, na een fraaie pass van Seuntjens.

Na de pauze drong VVV opnieuw sterk aan. De verdiende gelijkmaker wilde echter niet vallen. Platje had de meeste pech. De oud-spits van onder meer FC Volendam deponeerde eerst de bal van grote afstand op de lat en tikte kort daarna de bal op de paal.