Ajax-jeugdproduct zorgt voor grote ophef met 'De Jong-imitatie': 'Bijna gecastreerd'
"Schandalig en vreselijk"

Ajax-jeugdproduct zorgt voor grote ophef met 'De Jong-imitatie': 'Bijna gecastreerd'

23-05-2015 08:15
6

Een vreemde actie van Joeri de Kamps heeft voor grote ophef gezorgd. De middenvelder van NAC Breda schopte Jeffrey Altheer, speler van VVV-Venlo, keihard op het lichaam. Een trap die deed denken aan die van Nigel de Jong jegens Xabi Alonso in de WK-finale van 2010.

Niet alleen die actie, maar ook de reactie van De Kamps, na afloop van het duel tegenover FOX Sports, leverde ophef op. "Het is niet mijn collega. Collega-voetballer, dat klopt. In een wedstrijd krijg je altijd schoppen. Voetbal is een contactsport. Mijn vader zegt altijd: 'Dan moet je maar op dammen gaan.' Dan heb je nergens last van", zei De Kamps. Het leverde de nodige gefronste wenkbrauwen op. Jan van Halst en Arnold Bruggink, op dat moment aanwezig in de studio van de zender, weigerden zelfs om te reageren.

VVV-trainer Maurice Steijn kon het niet geloven dat de actie van De Kamps slechts geel opleverde. "Schandalig en vreselijk", foeterde hij. "Als dat geen rood was. Zij hadden met tien man moeten staan maar uiteindelijk moet ik een speler geblesseerd wisselen", verwijst Steijn naar de wissel van Altheer, die geblesseerd raakte door de charge van De Kamps. "De Kamps heeft geluk met deze overtreding, want als het vijf centimeter naar links is, wordt hij bijna gecastreerd." Robert Maaskant, trainer van De Kamps bij NAC: "Deze overtreding slaat helemaal nergens op. Dit is een belachelijke overtreding."