Grote vraagtekens over Feyenoord-voorhoede: 'Wie maakt ze in vredesnaam?'
"We waren dit seizoen heel vaak de bovenliggende partij"

Grote vraagtekens over Feyenoord-voorhoede: 'Wie maakt ze in vredesnaam?'

23-05-2015 09:08

Het is onduidelijk met welke voorhoede Feyenoord gaat aantreden in het thuisduel met sc Heerenveen. De Rotterdammers moeten de return winnen, anders lopen de manschappen van de nieuwbakken coach Giovanni van Bronckhorst Europees voetbal mis.

Het Algemeen Dagblad heeft er een hard hoofd in. 'Wie gaat in vredesnaam namens Feyenoord die twee benodigde doelpunten voor zijn rekening nemen?', luidt één van de vraagtekens over Feyenoord. Het blijft feit dat de Rotterdammers amper scoren. Het gebrek aan scorend vermogen eist nu z'n tol, juist nu de prijzen worden verdeeld.

"We waren dit seizoen heel vaak de bovenliggende partij. In die duels kregen we volop kansen om de wedstrijden te beslissen. Dat is vaak niet gebeurd en dat hebben we donderdagavond in Heerenveen ook niet gedaan", constateerde trainer Van Bronckhorst. Bij Feyenoord zorgden vier spelers voor vier doelpunten in 2015. Anass Achahbar en Elvis Manu speelden niet tegen Heerenveen, Lex Immers was niet fit en Colin Kazim-Richards bracht weinig.

Feyenoord had weinig stootkracht in de voorhoede, die werd gevormd door Bilal Basacikoglu, Jens Toornstra en dus Kazim. "Ik vond dat mijn aanvallers er in Heerenveen vol voor gingen", countert Gio. Karim El Ahmadi: "Maar hoe moeilijk wij de laatste weken ook aan onze goals komen, we moeten er in blijven geloven." De vragen blijven bestaan. Gaat het Manu, Achahbar, Kazim of een andere aanvaller worden die voor Feyenoord scoort tegen Heerenveen?