Knettergekke ontknoping voor Van der Vaart en co: 'Zoveel geld overboord gegooid'
"Ze hebben er dit jaar ook echt een puinhoop van gemaakt"

Knettergekke ontknoping voor Van der Vaart en co: 'Zoveel geld overboord gegooid'

23-05-2015 10:59

Hamburger SV staat op het punt om te degraderen. De traditierijke Duitse club speelde sinds de start van de Bundesliga in 1963 nog nooit op een lager niveau. Rafael van der Vaart moet het laatste duel, dat zaterdagmiddag op de rol staat, missen vanwege een schorsing. Bert van Marwijk, voormalig trainer van HSV, vreest voor een ramp.

"De chaos bij HSV is nog steeds groot. Triest dat ze daar niets zijn opgeschoten", zegt Van Marwijk in het Algemeen Dagblad. Zes clubs kunnen op de laatste speeldag nog degraderen. "Het wordt ongelooflijk spannend, maar de meeste scenario's voor HSV zijn negatief. Allerlei prominenten van de club, zoals Uwe Seeler, hebben de hoop ook al opgegeven." HSV staat nu op de voorlaatste plaats.

Van Marwijk weet wellicht waar het probleem ligt van HSV. "HSV heeft de laatste jaren extreem veel trainers versleten. En ze zijn alleen maar slechter gaan voetballen. Na mij is er denk ik wel voor veertig miljoen euro aan spelers gehaald en hebben ze veel afkoopsommen aan trainers moeten betalen. Er is daar zóveel geld overboord gegooid", aldus de oud-bondscoach.

"Ze hebben er dit jaar ook echt een puinhoop van gemaakt", benadrukt Arnold Bruggink, die speelde voor Hannover 96, een andere degradatiekandidaat. "Ik hoop niet dat HSV degradeert, al hoeft het voor de club niet heel slecht te zijn." Bruggink maakte het zelf ook al eens mee: handhaving. In 2010, op de laatste speeldag met Hannover. "Dat was echt fenomenaal. De ontlading was schitterend, er zat toen zóveel stress op dat elftal. Dat ga je nu weer zien. Ik heb er zin in, want het is deze keer spannender dan ooit."