Geliefde Advocaat legt eisen neer: 'Daar moet de club nu mee aan de slag gaan'
Nederlandse manager eist garanties

Geliefde Advocaat legt eisen neer: 'Daar moet de club nu mee aan de slag gaan'

23-05-2015 11:12

Sunderland slaagde er deze week in om zich definitief veilig te spelen in de Premier League. Manager Dick Advocaat wordt de hemel in geprezen door spelers en clubleiding van The Black Cats, en een nieuw contract ligt klaar, maar het aanblijven van de voormalig bondscoach is nog allerminst zeker.

Voordat Advocaat besluit of hij ook komend seizoen aan het roer staat bij Sunderland, wil hij garanties hebben van de club. Volgens de Daily Mirror heeft de Nederlander in een gesprek met eigenaar Ellis Short laten weten dat hij een flink transferbudget verwacht om de in zijn ogen matige selectie te versterken met minimaal vijf spelers.

"De eigenaar zegt dat hij met deze club elk seizoen minimaal op de negende of tiende plaats wil eindigen in de Premier League", wordt Advocaat geciteerd. "Incidenteel zelfs wat hoger. Dan moet je wel investeren, want anders is die doelstelling gewoon onmogelijk. Als je geld in je selectie steekt, kun je gaan bouwen. Dan bedoel ik niet per se een brede selectie, maar vijf of zes nieuwe spelers die écht iets toevoegen. Dat is nu belangrijk en daar moet Sunderland mee aan de slag gaan."