'Spanjaard is Duitse kritiek spuugzat en geeft ja-woord aan Manchester City'
Huidige trainer mag nog een seizoen blijven

'Spanjaard is Duitse kritiek spuugzat en geeft ja-woord aan Manchester City'

23-05-2015 11:40
2

Pep Guardiola ergerde zich deze week expliciet aan alle kritiek die hij in Duitsland over zich heen krijgt. De frustratie van de Spaanse succestrainer past binnen de geruchten over een naderend vertrek bij Bayern München.

Verhalen over een mogelijke breuk tussen Guardiola en FC Hollywood gaan al maanden rond. Niet dat zijn werkgever ontevreden is over de oud-middenvelder, die sinds zijn komst in 2013 onder meer twee landstitels veroverde met Bayern. Guardiola zelf is alle kritiek en hectiek rondom de club beu. Daarom zou hij inmiddels besloten hebben om zijn in 2016 aflopende contract niet te verlengen.

Transferexpert Gianluca Di Marzio weet dat de Premier League de volgende bestemming van Guardiola zal zijn. De oefenmeester heeft zijn ja-woord gegeven aan Manchester City. Die club heeft nu nog Manuel Pellegrini aan het roer staan, maar hij zal over een jaar afgelost worden door de Spanjaard. Pellegrini presteerde dit seizoen matig met City en zat even op de schopstoel. De clubleiding van The Citizens weet inmiddels dat Guardiola niet voor 2016 beschikbaar is en houdt daarom nog een seizoen aan de Chileen vast.