Koeman ziet bui al hangen: 'Dat mag deze zomer absoluut niet gebeuren'
Franse sterkhouder aast op vertrek

Koeman ziet bui al hangen: 'Dat mag deze zomer absoluut niet gebeuren'

23-05-2015 12:42

Ronald Koeman behaalde dit seizoen een recordaantal punten met Southampton en was één van de kandidaten voor Manager van het Jaar in de Premier League. De Nederlanders hoopt zijn club deze zomer niet opnieuw afscheid hoeft te nemen van een aantal dragende krachten.

Toen Koeman tijdens de start van het huidige seizoen werd aangesteld bij The Saints, trof hij een uitgeholde selectie aan. Onder meer internationals als Luke Shaw, Adam Lallana. Dejan Lovren en Rickie Lambert verlieten de club. "Ik denk dat deze club nu stabieler is", verklaarde de Nederlander vrijdag tijdens een persconferentie. "Daar ben ik eigenlijk wel zeker van. Vorig jaar hebben we zó veel veranderingen gehad in de selectie. Dat moet en kan nu absoluut niet gebeuren."

Toch dreigt Southampton opnieuw beroofd te worden van een één van zijn sterkhouders. Middenvelder Morgan Schneiderlin, die afgelopen zomer al in de belangstelling stond van Arsenal en Tottenham Hotspur, zou opnieuw azen op een overstap naar een grotere club. De Fransman moet ongeveer dertig miljoen euro kosten.