Scandinaviërs missen training en ontbreken mogelijk tijdens duel in De Kuip
'Hopelijk zijn ze morgen opgeknapt'

Scandinaviërs missen training en ontbreken mogelijk tijdens duel in De Kuip

23-05-2015 13:03
2

sc Heerenveen moet het aanstaande zondag, tijdens de play-offontmoeting met Feyenoord, mogelijk stellen zonder sterkhouders Simon Thern en Sam Larsson. Het duo kampt in aanloop naar de return met blessures.

Vleugelspits Larsson trainde zaterdagochtend slechts een kwartiertje mee bij de Friezen. Middenvelder Thern, afgelopen donderdag met een kopbal verantwoordelijk voor de winnende treffer tijdens de eerste ontmoeting in het Abe Lenstra Stadion, deed zelfs helemaal niet mee tijdens de training. Hij bleef in de catacomben en liet zich daar verzorgen door de medische staf. Het is nog onduidelijk of de twee Scandinaviërs van de partij zullen zijn in De Kuip. 

"Sam hebben we bewust kort laten trainen en Simon moest rust hebben", reageerde Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges op de officiële website van zijn club"Hopelijk zijn ze morgen voldoende opgeknapt en kunnen ze spelen."

Heerenveen verdedigt in Rotterdam een 1-0 voorsprong. De winnaar van het tweeluik neemt het in de finale van de play-offs op tegen PEC Zwolle of Vitesse.