Legendarische speech Van Gaal krijgt vervolg: 'Daarom staan we nu achter Chelsea'
'Moeilijk seizoen omdat we slecht startten'

Legendarische speech Van Gaal krijgt vervolg: 'Daarom staan we nu achter Chelsea'

23-05-2015 13:21

De beelden gingen de hele wereld over: een schreeuwende, ietwat aangeschoten manager die in een microfoon joelde en een aantal onnavolgbare uitspraken deed. Vrijdag blikte Louis van Gaal terug en stond hij nog altijd achter zijn opvallende quotes.

Van Gaal beweerde tijdens zijn hilarische speech op het Speler van het Jaar-gala van Manchester United dat zijn club dit seizoen 'very close' was om de beste van Engeland te worden. "We hadden dit jaar kampioen kunnen worden, dat denk ik ja", bevestigde de voormalig bondscoach tijdens een persconferentie. "Maar we hadden een zeer slechte start en daarom staan we achter Manchester City en Chelsea."

"Het was moeilijk omdat we zo slecht startten", gaat hij verder. "Dus als we beter beginnen aan het seizoen, dan komen we verder en komen we mogelijk ook dicht bij genoeg om kampioen te worden of in elk geval om er om te kunnen strijden. We hebben onze doelen van dit seizoen bereikt. Ik heb drie jaar de tijd gekregen om de titel te halen, maar natuurlijk wil ik dat zo snel mogelijk bewerkstelligen."