Matthäus onder de indruk van voormalig FC Groningen-speler: 'Type Ribéry'
"Snelheid, beweeglijkheid en dreiging"

Matthäus onder de indruk van voormalig FC Groningen-speler: 'Type Ribéry'

23-05-2015 15:01

Filip Kostic maakt steeds meer indruk in Duitsland. De Servische linkspoot had na zijn overstap van FC Groningen naar VfB Stuttgart moeite met het niveau in de Bundesliga, inmiddels heeft hij zijn draai gevonden. Inmiddels doet hij Lothar Matthäus zelfs denken aan Franck Ribéry.

In het vorige kalenderjaar was Matthäus duidelijk over Kostic. In zijn ogen kon de 22-jarige international al bestempeld worden als miskoop. "Deze jonge speler is simpelweg te zwak voor de Bundesliga", zei de voormalig international van Duitsland stellig. Het was een harde conclusie, ook voor Stuttgart. De club betaalde zes miljoen euro aan FC Groningen voor Kostic, daarmee is hij één van de duurste aankopen uit de clubgeschiedenis.

Matthäus is inmiddels teruggekomen op zijn negatieve uitspraken. Onder Huub Stevens heeft Kostich zich op weten te werken tot belangrijke kracht van de degradatiekandidaat. "Met zijn snelheid, beweeglijkheid en dreiging doet Kostic me sterk denken Franck Ribéry", citeert Voetbal International Matthäus.

Kostic weet dat zijn eerste maanden in Stuttgart niet goed waren. Inmiddels voelt hij zich op zijn plaats. "Het is een lange aanloop geweest. Elke voetbalcultuur heeft zijn eigen wetten en het duurt een tijd voor je die eigen hebt gemaakt. Toen ik van Radnicki naar FC Groningen ging, had ik het ook moeilijk. In mijn eerste seizoen in Nederland stond ik geen enkele wedstrijd in de basis. Hier in Stuttgart moest ik wennen aan de taal, de mentaliteit en het niveau."