Berlusconi hoopt op comeback van trainer: Wij hebben een sterke band
Trainer zaterdagavond mogelijk voor het laatst op de bank bij Real Madrid

Berlusconi hoopt op comeback van trainer: "Wij hebben een sterke band"

23-05-2015 16:58

Carlo Ancelotti zit zaterdagavond mogelijk voor het laatst op de bank bij Real Madrid. De oefenmeester staat onder druk en een vertrek lijkt aanstaande. Lang hoeft hij niet zonder club te zitten. Hij kan terug naar Italië, waar een comeback bij AC Milan in de maak is.

"Als Real Madrid hem laat gaan, keert Carletto terug bij ons", citeert Voetbal International Silvio Berlusconi. Ancelotti zou in Milaan de opvolger moeten worden van Filippo Inzaghi. De voormalig spits zal, ondanks een doorlopend contract tot medio 2017, na dit seizoen vertrekken.

Normaal gesproken zou Berlusconi de komst van Ancelotti niet toejuichen. Niet omdat het om Ancelotti gaat, maar omdat de oefenmeester al eerder op de bank zat bij de Italiaanse club. "Normaal gesproken houd ik namelijk niet van comebacks, maar Carlo en ik hebben een sterke band. Daarom denk ik dat de samenwerking goed gaat uitpakken, indien Real Madrid hem laat gaan."

Ancelotti is bezig aan zijn tweede seizoen bij Real Madrid. Waar hij vorig jaar de Champions League wist te winnen met De Koninklijke, pakte de club uit Madrid dit jaar geen belangrijke prijs. Alleen de Wereldbeker voor clubteams werd gewonnen. Bij AC Milan won Ancelotti tussen 2001 en 2009 onder meer twee keer de Champions League.