'WK-winnaar en Argentijn moeten middenveld van Van Gaal vorm gaan geven'
Schweinsteiger en Gaitan in beeld bij Engelse club

'WK-winnaar en Argentijn moeten middenveld van Van Gaal vorm gaan geven'

23-05-2015 17:30
1

Louis van Gaal neemt maandag even afscheid van Manchester United. De oefenmeester gaat op vakantie, om zich op te laden voor het volgende seizoen. Om volgend jaar prijzen te pakken hoopt Van Gaal op enkele versterkingen, voor hij op het vliegtuig stapt om op vakantie te gaan levert hij in ieder geval nog een duidelijk verzoek in, hij wil de middenvelders Nicolas Gaitan en Bastian Schweinsteiger.

Volgens Daily Star heeft Van Gaal inmiddels een eerste gesprek gevoerd met Schweinsteiger (30). De Nederlandse oefenmeester kent de middenvelder nog uit zijn tijd bij Bayern München. Manchester United verwacht dat het de Duitser relatief goedkoop kan overnemen van de kampioen van Duitsland, omdat hij in het bezit is van een contract dat loopt tot de zomer van 2016.

Van Gaal heeft bij de clubleiding aangegeven dat hij voor komend seizoen twee nieuwe topmiddenvelders aan zijn selectie toe wil voegen. Volgens het Portugese Record is Gaitan de tweede naam die de voormalig bondscoach van Oranje op zijn verlanglijstje heeft staan.

De 27-jarige Gaitan werd al vaker in verband gebracht met een overstap naar Engeland. Vaak was het Chelsea dat in verband werd gebracht met de Argentijn. Nu lijkt hij echter naar Manchester United te trekken. Benfica-voorzitter Luis Filipe Vieira en zaakwaarnemer Jorge Mendes zouden momenteel in Engeland zijn om te onderhandelen over een transfer van de linkspoot.

Gaitan heeft bij Benfica nog een contract tot de zomer van 2018. De voormalig speler van Boca Juniors heeft een gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro in zijn contract staan. Manchester United hoopt hem echter voor minder geld aan te kunnen trekken.