Nederlander vecht voor Champions League-ticket: Er is nog niks aan de hand
"Ik voel me erg goed"

Nederlander vecht voor Champions League-ticket: "Er is nog niks aan de hand"

23-05-2015 17:52

Hedwiges Maduro hoopt de komende weken belangrijk te zijn voor PAOK Saloniki in de strijd om een Champions League-ticket. Begin februari speelde de middenvelder zijn laatste competitiewedstrijd voor de Griekse club. Hij is nu echter klaar voor speeltijd, want hij is weer helemaal fit.

"Gelukkig net op tijd om nog een aantal wedstrijden te spelen in de play-offs", zegt Maduro in gesprek met Helden Online. Woensdag kwam het in het eerste duel in de play-offs niet verder dan 1-1 tegen Atromitos FC. "Het was een lastige wedstrijd. Atromitos is erg sterk in eigen huis. Het is jammer dat we niet verder kwamen dan een 1-1 eindstand, maar er is nog niks aan de hand, hoor."

Het systeem in Griekenland is anders dan bijvoorbeeld Nederland, de play-offs vinden plaats in een poulefase. "Het is een groepssysteem met vier clubs: Atromitos FC, Asteras Tripoli, Panathinaikos FC en wij. Alle clubs spelen zowel thuis als uit tegen elkaar. Panathinaikos en wij kregen aan het begin twee bonuspunten, omdat wij als tweede en derde eindigden in de competitie. Asteras begon met één."

"Panathinaikos won de eerste wedstrijd met 4-0, dus zij gaan met vijf punten aan de leiding. Wij staan tweede met drie punten en de twee andere clubs hebben één punt. De club die eerste wordt krijgt een ticket voor de kwalificatie van de Champions League. De nummers twee en drie voor de Europa League. Eindig je laatste in de poule, dan heb je niks", aldus Maduro.

De doelstellingen voor Maduro zijn helder. "Ik hoop nog minuten te maken in de play-offs en belangrijk te zijn voor het team. Ik voel me erg goed. Aan het eind van het reguliere seizoen zat ik ook alweer bij de selectie, maar kwam ik nog niet in actie. We speelden niet ons beste voetbal en stonden vaak laat in de wedstrijd achter. Hierdoor koos de trainer vaak voor een aanvaller in plaats van voor mij."