Botte pech zet definitieve streep door primeur Robben; ook Dost dichtbij
Meier is topscorer van de Bundesliga

Botte pech zet definitieve streep door primeur Robben; ook Dost dichtbij

23-05-2015 18:19

Arjen Robben was lang op weg om dit seizoen topschutter van de Bundesliga te worden, maar aanhoudend blessureleed in de laatste maanden van het seizoen heeft dat voorkomen. De aanvaller van Bayern München moet de topscorerstitel laten aan Alexander Meier.

De spits van Eintracht Frankfurt maakte negentien doelpunten dit seizoen. Robben bleef steken op zeventien treffers, evenveel als ploeggenoot Robert Lewandowski die daar wel tien wedstrijden meer voor nodig had (21 om 31).

De international van Oranje kwam sinds eind maart niet meer in actie in de Bundesliga, eerst vanwege een buikspierblessure en daarna door een kuitkwetsuur. Meier miste overigens ook de laatste wedstrijden van het seizoen, door een fikse knieblessure.

Bas Dost eindigde achter het Bayern-duo Robben en Lewandowski als vierde met zestien treffers. De spits van VfL Wolfsburg, die vooral in de eerste weken na de winterstop bijzonder trefzeker was, had daar 21 wedstrijden voor nodig. Dost maakte gemiddeld 0,76 doelpunt per wedstrijd, alleen Robben heeft een beter gemiddeld (0,81).

Klaas-Jan Huntelaar werd in het seizoen 2010-2011 topschutter van de Bundesliga met 29 doelpunten. Hij kwam dit seizoen slechts tot negen treffers, na een lange periode van improductiviteit na de winterstop.