Vooral met de spelers uit mijn lichting, zoals Emanuelson en Babel. Gezellig
"Er gebeurt altijd wel iets in dit land, ha"

"Vooral met de spelers uit mijn lichting, zoals Emanuelson en Babel. Gezellig"

23-05-2015 19:46

Hedwiges Maduro verveelt zich geen moment in Griekenland. In dienst van PAOK Saloniki valt hij naar eigen zeggen van de ene in de andere verbazing.

"Er gebeurt altijd wel iets in dit land, ha", lacht hij in gesprek met Helden Online. "Het is soms zelfs zo bizar, dat ik er maar om moet lachen. Dingen die hier gebeuren, maak je niet zo snel mee in landen als Nederland of Spanje. Het is misschien niet goed, maar ik begin er eigenlijk al een beetje aan te wennen."

Maduro vertelt over het jongste schandaal in Griekenland: "We hebben hier een vergelijkbare situatie zoals Juventus een aantal jaar geleden in Italië. De president van landskampioen Olympiakos Piraeus is opgestapt. Hij wordt onder andere verdacht van het omkopen van scheidsrechters en het wedden op zijn eigen wedstrijden."

"Persoonlijk heeft hij al een groot probleem, maar mogelijk heeft het dus ook gevolgen voor de club. Op dit moment is er een groot onderzoek gaande. Het kan dus zomaar zo zijn dat de kampioen wordt uitgesloten van deelname aan de Champions League."

De dertigjarige Maduro heeft inmiddels al heel wat jaren in het buitenland versleten, nadat hij werd opgeleid door Ajax. Hij heeft nog regelmatig contact met zijn ex-ploeggenoten. "Jazeker. Vooral met de spelers uit mijn lichting, zoals Urby Emanuelson en Ryan Babel. Af en toe bel ik ze op, dan praten we even gezellig bij."