Juventus doet wat het moet doen en zorgt indirect voor goed nieuws bij Ajax
Napoli met 3-1 verslagen

23-05-2015 19:56
2

Juventus is zaterdagmiddag voor de 47e keer op rij ongeslagen gebleven in eigen huis. Napoli werd met 3-1 verslagen en dat is indirect goed nieuws voor Ajax.

Juventus won door doelpunten Roberto Pereyra, Stefano Sturaro en Simone Pepe. Napoli scoorde tussen de bedrijven door via David Lopez en kreeg in de blessuretijd van de tweede helft een rode kaart, na een belachelijke kopstoot van Miguel Britos richting Alvaro Morata.

De club uit Napels had nog een kleine kans om derde te worden in de Serie A, om zich zo te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Dat zit er één wedstrijd voor het einde van het seizoen echter niet meer in door een achterstand van drie punten op SS Lazio en vier punten op AS Roma.

De zege van Juventus en nederlaag van Napoli is goed nieuws voor Ajax. Als de Italianen nog derde waren geworden, dan hadden ze in de laatste voorronde van de Champions League de geplaatste status afgepakt van Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad. Lazio en Roma staan in de coëfficiëntenlijst onder de Amsterdammers.