Groningen laat verdediger al drie maanden meetrainen: Nog niets gehoord
"Ik ben er nu helemaal niet mee bezig"

Groningen laat verdediger al drie maanden meetrainen: "Nog niets gehoord"

23-05-2015 20:14

Gibril Sankoh heeft nog altijd de stiekeme hoop op een rentree in het shirt van FC Groningen. Als clubloze speler maakte hij zaterdagmiddag zijn opwachting in de oefenwedstrijd tegen FVV (20-0).

Sankoh heeft een avontuur in China achter de rug en traint sinds februari mee in Groningen, in de hoop een contract af te dwingen. Het is echter wachten op positieve geluiden vanuit de clubleiding.

"Ik heb het langst bij FC Groningen gespeeld en natuurlijk wil ik daar mijn carrière graag afsluiten, maar ik heb van de club nog niets gehoord", aldus de 32-jarige Sankoh, die tussen 2005 en 2010 al voor Groningen speelde, tegen RTV Noord. De verdediger blijft kalm. "Ik ben er nu helemaal niet mee bezig. Ik laat het gewoon op mij afkomen."

Peter Jeltema, technisch manager van de bekerwinnaar, laat weten dat er wel informeel is gesproken. "Ik heb toen ook tegen Gibril gezegd dat FC Groningen nu vier centrale verdedigers heeft. Pas wanneer er iemand vertrekt, gaan we concreet met andere spelers praten en niet eerder."

Sankoh komt wellicht in beeld als Eric Botteghin de deur bij Groningen achter zich sluit. Het is geen geheim dat de Braziliaan wordt gevolgd door buitenlandse clubs.