Barcelona beslist degradatiestrijd in Spanje, Xavi laat tranen de vrije loop
Twee goals Messi niet voldoende

23-05-2015 20:37
1

FC Barcelona heeft de afscheidswedstrijd van Xavi niet kunnen opluisteren met een overwinning. De Spaanse kampioen verspeelde in Camp Nou tegen Deportivo la Coruña een voorsprong van twee doelpunten (2-2).

Xavi speelde zijn laatste competitiewedstrijd en kreeg vlak voor tijd een publiekswissel. De 35-jarige middenvelder, die donderdag bekend maakte dat hij naar Qatar vertrekt, liet op de bank zijn tranen de vrije loop.

Een week na het binnenhalen van de Spaanse titel gaf trainer Luis Enrique wat basiskrachten rust. Lionel Messi speelde wel en opende al in de vijfde minuut de score met een kopbal. Kort daarna werd een doelpunt van de Argentijn onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Een galavoorstelling leek in de maak, maar na rust nam Barcelona gas terug. Deportivo profiteerde dankbaar en speelde zich met een gelijkspel veilig in de Primera División.

Het gelijkspel van Deportivo kwam Eibar uitermate slecht uit. De bescheiden promovendus won weliswaar met 3-0 van het al gedegradeerde Córdoba CF, maar dat was niet voldoende voor lijfsbehoud. Dat kwam doordat concurrenten Granada en Deportivo allebei niet verloren.

UD Almería daalt samen met Eibar en Córdoba af naar de Segunda División. De formatie verloor thuis met 3-2 van Valencia en eindigde daardoor als negentiende. Valencia verzekerde zich met die zege van deelname aan de voorrondes van de Champions League.

De emotie van een échte sportman. Bedankt, Xavi!