'Provincieclubje' piepelt Ajax: 'De arrogantie, heel Nederland werd tegen ze'
"Het was Ajax tegen de rest"

'Provincieclubje' piepelt Ajax: 'De arrogantie, heel Nederland werd tegen ze'

23-05-2015 21:08
17

Het lijkt gezien de huidige situatie een eeuwigheid geleden, maar exact vijf jaar geleden won FC Twente de eerste landstitel in de clubhistorie. Wout Brama en Theo Janssen blikken terug.

De twee hadden een groot aandeel in de landstitel van 2010, die op de laatste speeldag binnen werd gehaald. Janssen is trots op het feit dat Ajax de mond werd gesnoerd. "Het was Ajax tegen de rest", aldus de gestopte middenvelder, die later naar Amsterdam vertrok, tegen RTV Oost.

"Zij spraken de arrogantie uit. Maar ze waren niet gewend dat een provincieclubje even met het prijsje ervandoor gaat. Die druk werd zo groot, dat heel Nederland tegen Ajax werd."

Brama stelt dat de titel voor een groot deel op het conto van de toenmalige hoofdtrainer Steve McClaren mag worden geschreven. "Hij heeft het werk van Fred Rutten, die ons heel erg goed heeft leren voetballen, een soort professionalisme gegeven", aldus de controleur.

Welkom pluspunt was dat de selectie van Twente overliep van de kwaliteit. Janssen: "McClaren stelde het beste team op. Cheikh Tioté zat bijvoorbeeld op de bank, terwijl dat misschien wel onze beste speler was."