Guardiola heeft na bierdouche nieuws voor Bayern München en biddende Britten
"Maar we gaan door"

Guardiola heeft na bierdouche nieuws voor Bayern München en biddende Britten

23-05-2015 22:16

Bijna een maand na het binnenhalen van de landstitel kreeg Bayern München zaterdag dan eindelijk de kampioensschaal uitgereikt. De winst op FSV Mainz 05 op de slotdag van de Bundesliga (2-0) luidde het begin in van een feestweekend in Beieren.

"Volgend seizoen komen we sterker terug", zei trainer Pep Guardiola, die niet wist te ontsnappen aan de traditionele 'bierdouche'. Guardiola kreeg enorme pullen bier over zich uitgegoten door Jérôme Boateng en David Alaba. "Ach, dat is traditie. Ik vind het best leuk", beweerde de Spanjaard op de persconferentie, waarvoor hij een nieuw pak had aangetrokken.

Bayern München verzekerde zich al in een vroegtijdig stadium van de landstitel, maar daarna liet de ploeg van Guardiola zijn kansen op meer prijzen liggen. In de halve finale van de Duitse beker was Borussia Dortmund te sterk, in de Champions League versperde Barcelona de weg naar de eindstrijd.

"Maar we gaan door. Ik hoop volgend seizoen de best mogelijke selectie te hebben", besluit Guardiola, wiens uitspraken erop duiden dat hij ook volgend seizoen aan het roer staat bij Bayern. De laatste tijd wordt de succescoach gelinkt aan een overstap naar Manchester City.