Hard oordeel van Van Breukelen: Hij is niet goed genoeg voor de absolute top
"Anders speelde hij nu al voor Chelsea, Manchester City of Manchester United"

Hard oordeel van Van Breukelen: "Hij is niet goed genoeg voor de absolute top"

24-05-2015 00:00
2

Hans van Breukelen is geen fan van Romelu Lukaku. De ontwikkeling van de Everton-spits stagneert, merkt de oud-doelman van het Nederlands elftal op.

De 22-jarige Lukaku wordt door velen gezien als één van de meest talentvolle spitsen van Europa, maar Van Breukelen ziet het anders. "Romelu Lukaku is goed genoeg voor Engelse subtoppers als Newcastle United en Everton", aldus de huidige commissaris van PSV tegen Fan. "Hij is niet goed genoeg voor de absolute top. Anders speelde hij nu al voor Chelsea, Manchester City of Manchester United."

Wedden

Meer odds

Van Breukelen geeft voorts Marc Wilmots, bondscoach van België, advies. Christian Benteke moet de voorkeur krijgen boven Lukaku. "Ik heb de indruk dat hij gemakkelijker een doelpuntje kan scoren. De progressie van Lukaku gaat in dalende lijn. Ik hoop dat zijn beste tijd nog moet komen, maar ik vrees ervoor."

De statistieken spreken wél in het voordeel van Lukaku. De spits scoorde dit seizoen twintig keer in alle competities voor Everton. Met dat aantal schaarde hij zich in een rijtje met Wayne Rooney, Thierry Henry en Alan Shearer. Ook zij wisten op die leeftijd minimaal twintig treffers in een seizoen te produceren. "Dat gemiddelde ligt nu op zo'n 0,5 doelpunten per wedstrijd. Moet snel richting 0,6 en 0,7", sprak hij deze week zijn ambitie uit in gesprek met VoetbalPrimeur.