'Als je het dan in die laatste wedstrijd flikt, ben je zo ontzettend blij en trots'
Trainer prijst 'heel goede talenten'

'Als je het dan in die laatste wedstrijd flikt, ben je zo ontzettend blij en trots'

24-05-2015 07:15

AZ knokte zich in de slotfase van de competitie – ten koste van Feyenoord – naar de derde plaats in de Eredivisie. Trainer John van den Brom blikt op de website van de Alkmaarse formatie terug op een geslaagd debuutseizoen.

Van den Brom nam in september het stokje over van Marco van Basten. Hij trof een lastige situatie aan in het AFAS Stadion. "Maar in de laatste fase van de competitie hebben we ons teruggeknokt en zijn we zicht blijven houden op iets meer dan de vierde plaats", zegt Van den Brom. "Vanuit een verslagen positie, na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (1-4, red.). We mogen dat niet vergeten, toen zaten we echt in zak en as."

"Als je het in die laatste wedstrijd dan flikt om alsnog derde te worden, ben je zo ontzettend blij en trots. Geweldig dat je zoiets bereikt met zijn allen. Dat is echt een wereldprestatie die wij geleverd hebben hier, dat moeten we niet vergeten. Gezien de situatie in september, met Marco van Basten, snap je wel hoe bijzonder dit seizoen is geweest."

Van den Brom liet onder zijn bewind de nodige jeugdspelers uit de opleiding van AZ debuteren. Hij heeft een hoge pet op van de talentenschool in Alkmaar, die ook door de KNVB werd benoemd tot de beste van Nederland. "Ik vind het fantastisch om met jonge spelers te werken. Het moeten natuurlijk wel goede spelers zijn. Het is niet voor niets dat we tot beste jeugdopleiding worden verkozen. We hebben gewoon heel goede talenten en dan vind ik dat je ze ook moet gebruiken."