Eerste speelminuten voor Belgische brekebeen: 'Dat was lastig, ja'
Nog twee finales voor de boeg

Eerste speelminuten voor Belgische brekebeen: 'Dat was lastig, ja'

24-05-2015 07:38

Thomas Vermaelen kende een seizoen vol tegenslag en blessures. De Barcelona-verdediger, afgelopen zomer overgenomen van Arsenal, maakte in het slotduel van de Spaanse competitie pas zijn debuut voor de landskampioen.

De Belgisch international raakte tijdens het WK 2014 geblesseerd en kwakkelde sindsdien met diverse blessures. Zaterdagdagavond kwam het dan eindelijk tot de eerste speelminuten in het shirt van Barça. Vermaelen deed een uur mee tegen Deportivo la Coruna (2-2). "Ik ben ontzettend blij en dankbaar, uiteraard", vertelde de voormalig Ajacied aan AS. "Het is moeilijk voor mij geweest dit seizoen."

Wedden

Meer odds

"Gelukkig hebben de fans geduld met mij gehad. Het was mooi dat ze ze hard voor mij applaudiseerden toen ik werd gewisseld. Al die maanden dat ik uit de roulatie was, het was een zware tijd. Het leek allemaal zo lang te duren. Gelukkig ben ik nu helemaal fit. Ik spreek inmiddels ook goed Spaans, kan mezelf op het veld verstaanbaar maken. Dat was in het begin lastig ja, maar ik begrijp nu alles", aldus Vermaelen.

Barcelona heeft nog twee finales voor de boeg. De landskampioen speelt volgende week in de eindstrijd van de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao. Op 6 juni is Juventus de tegenstander tijdens de Champions League-finale in Berlijn.