Man van 'Van Basten-goal' knokt zich terug: 'Ik ben blijven gaan, misschien te veel'
Op 5 juni is oefeninterland tegen de VS

Man van 'Van Basten-goal' knokt zich terug: 'Ik ben blijven gaan, misschien te veel'

24-05-2015 08:20
1

Omdat AZ de derde plaats in de Eredivisie veroverde en zich zo direct plaatste voor de Europa League, genieten de Alkmaarders inmiddels van vakantie. Zo niet spits Aron Jóhansson. Hij maakt zich met de nationale ploeg van de Verenigde Staten op voor een oefeninterland tegen Oranje. Dat duel wordt op 5 juni gespeeld. 

Jóhansson kende aanvankelijk een teleurstellend seizoen in Alkmaar. Hij kampte in het begin van het seizoen met diverse blessures. In de laatste weken van de competitie hervond de Amerikaanse IJslander zijn vorm. Hij was belangrijk voor AZ en tekende in het slotduel van de competitie, op bezoek bij Excelsior (1-4 winst), met een omhaal voor een schitterend doelpunt. "Ik besef hoe ontzettend belangrijk het is om een voorbereiding mee te draaien met de ploeg. Toen ik terugkeerde was iedereen honderd procent in vorm en dan is het lastig om je terug te knokken", vertelt Jóhansson tegenover IJslandse media. 

De spits nam met de VS deel aan het WK 2014, maar kampte tijdens dat toernooi met kwetsuren aan zijn lies en enkel. "Elke dag in Brazilië werd het erger en erger. Op dat moment was opgeven geen optie en ben ik blijven gaan, misschien wel te veel. Na Kerstmis, bij AZ, had ik een meningsverschil met de coach. Ik vond dat ik moest spelen en hij deelde die mening niet, waardoor ik buiten de ploeg werd gezet."

"Daarna ben ik er meer energie in gaan steken, waarbij ik besefte dat somberen geen zin had. Ik heb harder gewerkt dan wie dan ook en uiteindelijk ben ik wedstrijden gaan spelen en ontstond er een serie", aldus de 24-jarige Jóhansson, die verwacht dat hij ook komend seizoen in Alkmaar te bewonderen is. "AZ zit in een goede positie omdat het mij niet hoeft te verkopen. Mocht er niets voorbij komen, dan heb ik daar vrede mee."