Terugkeer bij Ajax 'logisch' voor Champions League-held: 'Wie weet gebeurt het'
Twintig jaar geleden won Ajax de CL

Terugkeer bij Ajax 'logisch' voor Champions League-held: 'Wie weet gebeurt het'

24-05-2015 08:41
5

Exact twintig jaar geleden, op 24 mei 1995, veroverde Ajax de Champions League ten koste van AC Milan. Een piepjonge Patrick Kluivert tekende in de slotminuten van de finale voor de enige en winnende treffer. Twee decennia later kijkt de voormalig Oranje-spits nog altijd met bijzondere gevoelens terug op dat ene moment. 

"Een doelpunt met een grote impact", vertelt de huidig bondscoach van Curaçao aan BuzzS. "Het was een waanzinnig moment, het startschot voor én een van de hoogtepunten van mijn carrière. Het is altijd bijzonder om de beelden terug te zien. We hadden een divers en uitgebalanceerd team met allerlei verschillende nationaliteiten, veel grote talenten en een aantal belangrijke ervaren spelers. Volgens mij was dat de reden voor het succes."

Kluivert beseft dat, anno 2015, Europese successen verder weg zijn dan ooit voor Nederlandse ploegen. "Het is jammer dat Nederland niet zo ver meer is gekomen in het hoogste clubtoernooi. We moeten concurreren met het grote geld en dan is het moeilijk om het sterkste team van Europa te krijgen. Ook een kwartfinale of halve finale wordt al lastig, denk ik. Maar je weet in het voetbal nooit hoe een team zich manifesteert."

'Zijn' Ajax roept nog altijd mooie gevoelens op bij de 79-voudig international (veertig treffers). "Ajax heeft een speciaal plekje in mijn hart", zegt hij. Een rol als assistent-trainer in de Arena - of zelfs als hoofdtrainer - is een ambitie. "Dat zou een logische stap zijn. Ik ken de filosofie van de club als geen ander. Wie weet gebeurt het nog in de toekomst. Die deur houd ik altijd op een kier."