Stam staat achter woorden Van Gaal: 'Daarom heeft hij ook overal succes'
'Hopelijk komend seizoen dus'

Stam staat achter woorden Van Gaal: 'Daarom heeft hij ook overal succes'

24-05-2015 09:16

Dat Louis van Gaal zelf gelooft dat Manchester United 'very close' is om kampioen van Engeland te worden, is bekend. Ook voormalig United-verdediger Jaap Stam is van mening dat zijn oude club zich komend jaar zal mengen in de titelstrijd. 

"Louis kan fantastisch aan een team bouwen", wordt de oud-international van Oranje geciteerd in De Telegraaf. "Dat heeft hij al bij Bayern München en Barcelona bewezen. Hij weet wat hij moet doen. Hij volgt zijn eigen lijn en daarom heeft hij ook overal succes."

Stam was tussen 1998 en 2001 actief op Old Trafford. Daarna speelde hij nog Lazio Roma, AC Milan en Ajax. "Wanneer Van Gaal volgend seizoen enkele nieuwe spelers kan inpassen en kan verder werken met de talenten, dan denk ik dat hij de titel pakt. Hopelijk dus komend seizoen", denkt de trainer van Jong Ajax. Zelf werd Stam met The Red Devils driemaal kampioen. Ook won hij in 1999 de Champions League met United. 

Dit seizoen eindigde Manchester United met Van Gaal op de vierde plek in de Premier League. De eerste aankoop voor volgend seizoen is al vastgelegd. Memphis Depay komt voor ruim dertig miljoen euro over van PSV.